Trouwen in Italie

Trouwen in Italië met Babs Con

Si, lo voglio, het jawoord als je gaat trouwen in Italië. Een huwelijksvoltrekking met de Toscaanse heuvels op de achtergrond als decor voelt aan als een film: De Toscaanse bruiloft. Babs Con heeft in juni 2018 het ceremonieel huwelijk van een prachtig bruidspaar op een mooie trouwlocatie in Italië mogen verzorgen.

Real Wedding; Madelon en Chris trouwen in Italië

Babs Con kende Madelon en Chris al enigszins en vernam al snel dat ze gingen trouwen in Italië. Con nam contact op met het aanstaande bruidspaar om aan te geven dat hij ze graag wilde trouwen in het buitenland. Chris en Madelon reageerde beiden enthousiast en een eerste gesprek werd gepland.

Babs Con heeft een band met Italië, net zoals Madelon en Chris die voornemens waren te trouwen in Italië. Een betere match was niet denkbaar, er werd gekozen voor een ceremonieel huwelijk met Con als trouwambtenaar. Na diverse gesprekken, voorbereidingen op het huwelijk en de gedachten hoe mooi het zou gaan worden om dit bruidspaar ja tegen elkaar te laten zeggen kwam de huwelijksdatum steeds dichterbij. Woensdag 6 juni 2018 zou de ceremonie plaats vinden, bij het landgoed en trouwlocatie Tenuto Mocajo.

Trouwen in het buitenland

Op dinsdag vertrok Babs Con met het vliegtuig naar Pisa, vervolgens met de huurauto naar de trouwlocatie in Italië; Tenuto Mocaje. Hier kom je aanrijden via een prachtige laan, tussen de wijnranken, uitkijkend over de Toscaanse heuvels, dit wil toch iedereen: Trouwen in Italië.
Eenmaal aangekomen stond er een schitterende kapel, een ceremonie in een kapel, Babs Con kreeg kippenvel.

De avond voorafgaande de huwelijksceremonie zat de stemming, de huwelijks vibe er al behoorlijk in. Con kende alle gasten al, hij had ze ontmoet tijdens een surprise party van de bruidegom waar hij ook voor uitgenodigd was. Na enkele voorbereidingen voor de Big day is Con zijn bed gaan opzoeken.

Wedding Day, woensdag 6 juni 2018, trouwen in Italië

Op de dag van het huwelijk, draaide het bruidspersoneel op volle toeren. Kleding, kapper, visagie, maar eerst een fantastische lunch. Als verrassing voor het bruidspaar waren er ook Italiaanse vrienden gekomen. En toen was het moment daar, het leek wel een scene uit een Italiaanse film. Beetje zenuwachtig, hoe ziet het bruidspaar eruit, spannend, want alle gasten die er zitten kende Babs Con nu. Maar wat was het geweldig en wat een ontzettend knap bruidspaar. Niet alleen het bruidspaar, ook alle gasten zagen er super goed uit.

Trouwen in Italie
De ceremonie, die Babs Con persoonlijk voor dit bruidspaar heeft geschreven zat vol emotie, van lachen naar huilen en weer terug. Diverse tradities zaten verweven in de huwelijksceremonie en uiteindelijk het jawoord; ,,Si, lo voglio’’
Na de huwelijksvoltrekking in de kapel was er in plaats van de bruidstaart, een Serranoham, die door het bruidspaar wed aangesneden. Uiteraard Italiaanse bubbels, die later overging in een heerlijke Aperol Spritz met heerlijke typisch Italiaanse hapjes.Ja woord in Italie
Met elkaar op de foto, de Toscaanse heuvels op de achtergrond, wat is trouwen in Italië toch bijzonder.
Het diner aan een prachtig gedecoreerde lange tafel met heerlijk eten, de foto’s spreken boekdelen. Vervolgens heeft Babs Con genoten van een spetterend feest aan het zwembad met DJ.

Om de volgende ochtend met het bruidspaar en alle gasten te genieten van een heerlijk ontbijt en heeft Babs Con afscheid genomen van het bruidspaar en alle nieuwe vrienden.

,,Chris en Madelon, bedankt dat ik jullie trouwambtenaar mocht zijn’’.

Babs Con, Con Bolderman
Huwelijksdiner in Italie

Tradities en gebruiken als je gaat trouwen in Italië

Babs Con verwerkt vaak tradities en gebruiken in zijn ceremonies. In Italië zijn er ook veel tradities en gewoontes omtrent het huwelijk, hieronder enkele genoemd.

  • Eten is voor de Italianen erg belangrijk. Dit komt dan ook regelmatig terug op een bruiloft. Met z’n allen iets eten voor en na de ceremonie is dan ook gebruikelijk.
  • Het is in Italië nog steeds gebruikelijk om aan het einde van de dag alle gasten een bedankje mee te geven (bomboniera) in de vorm van bruidssuikers. Vijf witte bruidssuikers in een zakje of doosje is traditie.
  • Iets groens dragen in de nacht voor de bruiloft brengt geluk en rijkdom aan het bruidspaar.
  • In de regione Veneto is het gebruikelijk dat de bruidegom naar het huis van de bruid loopt en dat ze dan samen met een gezelschap naar de plaats van de huwelijksceremonie lopen.

Tradities in Italie

Wil je ook trouwen in Italie?

Als je in Italie wilt trouwen, kan je ervoor kiezen om Babs Con een ceremonieel huwelijk te laten voltrekken. Je trouwt dan in Nederland voor de wet. Een bijkomend financieel voordeel is dat jullie de gemeentelijke leges (kosten voor het maken van de aktes) besparen. De inhoud van jullie persoonlijke ceremonie blijft onveranderd. BABS Con maakt voor jullie de aktes op en het uitwisselen van de ringen kan gewoon plaats vinden.
Bij een ceremonieel huwelijk kan je bij BABS Con kiezen uit 365 dagen van jullie jaar!
BABS Con als ceremoniespreker, een professionele spreker die van het creëren van een originele ceremonie zijn werk heeft gemaakt. BABS Con is een ceremonieel spreker en trouwambtenaar. Hij kan jullie op een ontspannen, persoonlijke en humoristische wijze trouwen. Hij denkt graag met jullie mee, geef jullie wensen aan en hij vertaalt deze naar een persoonlijk verhaal. Neem vrijblijvend contact op met BABS Con.
Wil je trouwen in Italie