Trouwen in het buitenland

BABS Con; Trouwen in het Buitenland!

Mensen trouwen waar dan ook is super, maar hoe fantastisch is het als je ingevlogen wordt naar Miami Florida USA!!

Verspreid over de hele wereld vind je de meest fantastische locaties om elkaar het ja-woord te geven en dit is er 1! Elmer en Mandy vierden hun huwelijk in het buitenland en ik kreeg de eer om daar mijn bijdrage als ceremonieel spreker te leveren. Ik heb dit mooie bruidspaar leren kennen via trouwlocatie Residence Rhenen, waar ik veel huwelijken heb gesloten, nog heel veel sluit en ga sluiten.

Ze vroegen mij om een ceremonieel huwelijk te voltrekken in Nederland , de familie en vrienden van Elmer zijn Nederlands, op deze huwelijksdag in Nederland was er ook familie over uit Amerika. Het bruidspaar en de gasten hebben de ceremonie als persoonlijk ervaren, waarin humor en geluksmomenten centraal stonden. Tijdens de bruiloft vroeg het bruidspaar mij of ik de ceremonie ook voor hen familie en vrienden in Amerika wilde voltrekken.
Ik was met stomheid geslagen, maar zei natuurlijk direct Ja, ik wil! en ga jullie daar ook trouwen, natuurlijk.

The American way, natuurlijk met bridesmaids & best men en de gehele ceremonie zal het bruidspaar staan. In augustus 2016 kreeg ik mail van Elmer en Mandy dat de trouwlocatie en datum vast stonden! Direct heb ik toen de reis geboekt en ben naar Miami gevlogen,  we hebben daar vrienden bezocht, waar we ook mochten verblijven .

De 15e december 2016 zijn we naar Jupiter gereden, een kleine Roadtrip, waar we in het hotel Hilton Singer, tevens de trouwlocatie 2 nachten zouden blijven. Die avond de auto gepakt en heerlijk gegeten in West Palm Beach. De dag van de trouwceremonie was aangebroken, na het ontbijt, begon het bij mij al te kriebelen. Fantastisch alles zou plaatsvinden op het strand, maar ook alles volgens Amerikaanse huwelijkse gebruiken.
Er was live muziek, een violiste en celliste, zo mooi! Alles was klaar en de gasten zaten, ik had klamme handen, alles in het Engels en uit het hoofd. Vervolgens speelde de muziek en dan is er een volgorde van opkomst, ik als eerste als ceremonieel leider en spreker, vervolgens de moeder van de bruid, daarna de best men, gevolgd door de bruidegom, daarna bridesmaids, gevolgd door flowergirl en dan de vader van de bruid met de bruid. Zo gezegd zo gedaan, wat een mooi plek op het strand in het buitenland, om dit te mogen doen, wat een voorrecht.
Met de voeten in het zand, een zacht briesje en de zon op het gezicht, trouwen in het buitenland is fantastisch.
Een ceremonieel huwelijk sluiten in het buitenland, dat is iets waar ik als trouwambtenaar voor warm loop! Het liep vlekkeloos, ik was een beetje te lang door gegaan waardoor andere dingen enigszins uitliepen , maar niemand vond dit erg.
Ceremonie buitenland
Na de ceremonie en borrel sloot ik aan bij het diner, met toast en openingsdans. Het was allemaal geweldig, grote ronde tafels, je had allemaal je eigen plek, zo georganiseerd. Traditioneel en op Amerikaanse wijze, we lagen laat op bed….
De volgende ochtend na het ontbijt hebben ik afscheid van het bruidspaar genomen.
Wij weer terug naar Miami, naar onze vrienden en daar nog een paar dagen nagenoten. Met een supergevoel en een glimlach op weg naar huis. In het vliegtuig na kunnen genieten van alles wat we mee hebben gemaakt!
Thanks Elmer & Mandy and Family